۱۳ مرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۲۶

اخوان علوی درگفتگو با مهر خبر داد:

رشد 400 درصدی جذب نخبگان و استعدادهای برتر در قم/ 52 درصد نخبگان قمی در حوزه علوم انسانی فعالیت دارند

رشد 400 درصدی جذب نخبگان و استعدادهای برتر در قم/ 52 درصد نخبگان قمی در حوزه علوم انسانی فعالیت دارند

قم - خبرگزاری مهر: رئیس بنیاد نخبگان استان قم با تاکید بر اینکه در سه سال گذشته جذب و شناسایی نخبگان حدود 400 درصد رشد داشته است، اظهار داشت: قم با جذب 230 نخبه و استعداد برتر موفق به دریافت نشان درجه 2 از بنیاد ملی نخبگان کشور شده است.

سید حسین اخوان علوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان قم از هفتم اردیبهشت‌ماه سال 89 رسما کار خود را آغاز کرده است، گفت: بنیاد نخبگان قم به عنوان ششمین بنیاد استانی محسوب می‌شود که کارهای مقدماتی آن از سال 86 به عنوان اولین استان اقدام کننده انجام پذیرفت این در حالی است که راه اندازی بنیاد نخبگان در استان‌ها از سال 87 شروع شده است.

تشریح حوزه‌های فعالیت و دسته بندی نخبگان استان قم

وی با بیان اینکه در ابتدای تاسیس تنها 58 نخبه و استعداد برتر توسط بنیاد نخبگان شناسایی و جذب شده اند اظهار داشت: شناسایی و جذب نخبگان مهمترین و اصلی ترین وظیفه بنیاد نخبگان است که با توجه به این رسالت توانستیم در سه سال گذشته بیش از 230 نخبه و استعداد برتر را شناسایی، جذب و حمایت کنیم.

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری قم با تاکید بر اینکه بسته‌های حمایتی بنیاد نخبگان در سه محور حمایت‌های مادی، اجتماعی و معنوی است، اظهار داشت: بنیاد نخبگان بر اساس ماده سه اساسنامه بنیاد، چهار وظیفه مهم شناسایی و کشف نخبه‌ها و استعدادهای برتر، جذب و پرورش استعدادهای آنها، پشتیبانی مادی و معنوی و هدایت و حمایت از نخبگان به منظور ارتقا تولید علم کشور را بر عهده دارد.

وی در ادامه به دسته بندی نخبگان و استعدادهای برتر پرداخت و گفت: در میان نخبگان شناسایی شده 15 نخبه قرآنی، 55 رتبه های برتر کنکور، 21 برگزیده المپیادهای ملی و بین المللی دانشجویی، 32 برگزیده المپیاد ملی و بین المللی دانش آموزی، 16 برگزیده جشنواره خوارزمی، 30 برگزیده جشنواره فارابی، 27مخترع برگزیده جشنواره‌های منطقه‌ای و ملی نوآوری و شکوفایی، 26 دانش آموخته برتر، 8 نفر برگزیده مسابقات ملی مهارت وجود دارد.

اخوان علوی با اشاره به این مطلب که بیش از 74 درصد از نخبگان مرد هستند، افزود: یکی از ویژگی‌های ممتاز حوزه‌های فعالیت بنیاد نخبگان استان قم این است که 52 درصد نخبگان و استعدادهای برتر استان در زمینه علوم انسانی فعال هستند که این آمار نشانگر این است که قم می‌تواند قطب توسعه و رشد علوم انسانی بومی باشد.

تشریح تقاوت میان نخبگان و استعدادهای برتر

رئیس بنیاد نخبگان استان قم در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که تفاوت میان نخبه و یک استعداد برتر چیست، گفت: براساس آیین نامه‌ها و اساسنامه بنیاد نخبه به یک فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می‌شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش علم، هنر، فناوری، فرهنگ سازی و مدیریت کشور محسوس باشد و هوش و خلاقیت و کارآفرینی وی در راستای تولید و گسترش دانش و نوآوری موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی کشور گردد در حالی که یک استعداد برتر فردی است که به صورت بالقوه نخبه بوده ولی هنوز زمینه‌های لازم برای شناسایی کامل و یا بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.

اخوان علوی با شاره به اینکه قم در عرض کمتر از سه سال در زمینه جذب و پرورش نخبه و نخبگی از سطح 3 به سطح 2 رسیده است، گفت: با توجه به اینکه استان قم توانسته در زمینه جذب نخبه به بالای 200 نفر برسد توانستیم به سطح دو در میان بنیاد نخبگان کشور دست پیدا کنیم که اگر این زمینه جذب و پذیرش به بالای 300 نفر برسد در میان مجموعه سطح یک کشور قرار می گیریم که با توجه به استعدادها و توانمندی های بی شمار استان این امر دور از دستر نیست.

رئیس بنیاد نخبگان قم با تاکید بر اینکه باید حضور نخبگان حوزوی در بنیاد تقویت شده و توسعه یابد، گفت: در حال حاضر تعداد نخبه‌های روحانی که فارغ از تحصیلات حوزوی نخبه باشند کمتر از 20 نفر است که این تعداد باید به جایگاه واقعی مطابق با شان و رتبه معنوی قم افزایش یابد.

رتبه نخست بنیاد نخبگان قم در برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای

وی با اعلام اینکه قم جزو 10 استان برتر جذب نخبگان کشور است گفت: براساس آخرین آمارهای رسمی موجود تعداد نخبگان قمی با توجه به جمعیت استان نسبت به جمعیت کل کشور بیش از 1.6 درصد است و از منظر دیگر با توجه به اینکه جمعیت نخبگان کشور 11 هزار نفر است، تعداد نخبگان استانی 2.9 صدم درصد کل جمعیت نخبگان کشور را شامل می‌شود که این نسبت نشانگر وجود استعدادهای کم نظیر در استان قم است.

اخوان علوی با بیان این مطلب که قم یکی از دو بنیاد معین بنیاد ملی نخبگان کشور است، اظهار داشت: استان قم از لحاظ نظر عملکرد تطبیقی جز 5 بنیاد استان برتر کشور و از جهت برگزاری بهترین جشنواره منطقه‌ای و ایجاد سیستم‌های ستادی مبتکرانه رتبه اول کشور را داراست.

رئیس بنیاد نخبگان استان قم ضمن تقدیر از همکاری‌های استانداری در توسعه برنامه‌های بنیاد نخبگان قم بیان داشت: به هرحال هنوز کمبودها و نیازهایی در سیستم نخبگی استان وجود دارد که باید با برنامه ریزی دقیق مسئولان و همکاری صمیمانه نخبگان به جایگاه مطلوب دست پیدا کنیم.

 

کد خبر 2109690

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha